Община Плевен подписа договор с предмет организиране на система за 

...
Община Плевен подписа договор с предмет организиране на система за 
Коментари Харесай

Нови съдове за разделно събиране на отпадъци поставиха в Плевен

Община Плевен подписа контракт с предмет образуване на система за  разделно събиране, превозване и сепариране на боклуци от опаковки /хартия, пластмаса, стъкло, метал/, формирани от семейства и обслужващите ги институции и компании в жилищни региони, с „ Еко партнърс България ” АД – София. Това е най-новата организация по оползотворяване на боклуци от опаковки на българския пазар, учредена през 2016 година Компанията е акционерно сдружение, което не разпределя облага, а постъпилите средства се влагат в построяването и развиването на системи за разделно събиране и оползотворяване на боклуци от опаковки.

От основаването си до през днешния ден с „ Еко партнърс България ” е построило системи за разделно събиране на боклуци от опаковки в 14 общини на територията на страната, с общо обхванати в системи за разделно събиране над 740 000 поданици, обслужвани от над 3200 броя съдове за разделно събиране с общ размер над 5 400 000 литра.

Договорът беше подписан на 25 януари със период пет години.

От през днешния ден стартира слагането на новите съдове за разделно събиране на боклуци в Плевен на „ Еко партнърс България ”. За тях са планувани общо 140 места. За разлика от предходната процедура съдовете са два типа – жълт железен резервоар, вид „ иглу ”, с размер 1700 литра за събиране на хартиени, пластмасови и железни боклуци от опаковки, и зелен железен резервоар, вид „ иглу ”, с размер 1700 литра за събиране на стъклени опаковки. Предимствата на двуконтейнерния модел са забележителното облекчение на семействата в разделното събиране и повишение по този метод на събраните количества и заемането на по-малко пространство. Новите съдове с обяснителна маркировка с информация какво се изхвърля в тях се слагат до съществуващите контейнери за битови боклуци.

Още от ПЛЕВЕН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР